Наша команда - EUA

0

А як би ви нас назвали?

Десь 22-го червня ми перетнули кордон Франції з Іспанією. Огинаючи невисокі Іберійські гори на узбережжі Біскайської затоки ми мали зупинку у мальовничому курорті Сан-Себастьян (Donostia). Це був той день коли ми попали у літо і тільки згодом ми взнаємо, що так само майже вся Європа разом з Україною позбулась холодних атлантичних повітряних мас. Перед цим нас майже тиждень заливали французькі дощі. В Сан-Себастьян ми приїхали рано. Зустріч з українськими жителями Іспанської області Сан-Себастьянського району було назначено на 19-ту годину вечора і ми мали вільних 4 години.
Всіх непереборно тягнуло на море і навіть важко було визначитись чи то була втома від тижня мокрих холодів, чи вже від іспанського літнього сонця. Едіка припаркували на самій окраїні парку Sagues - Zurriola і прийнялись ритися в речах, шукати плавки, перевзуватися в шльопки і хавать пічєньки. Вигляд у нас був не самий презентабельний після п’ятичасової поїздки на вєліках ну і відповідно дуууже втомлений. І тоді сталося мені откровєніє. Костя сидів на бетонному парапєті який відділяв пішохідну зону від затоки і дивися в далечінь. Його погляд був наповнений втомою і якоюсь величною пустотою. Він говорив це не мені, він сказав це якійсь невідомій силі яка супроводжує мандрівників і завжди знаходиться у просторі між очима і небокраєм. Дві його фрази, сказані в цілковитому спокої але з ноткою враженого подиву, моментально вивели мене із стану споглядання рівноваги. 
- Проїхати чоттттири тисячі... В Іспанію... На велосипедах...
- Придддурки...
На мить здалося, що ота невідома сила реготала разом зі мною! Команда у нас була КРУТЄЙША!!! І об`єднувало нас багато різних штук, але головне, що ми були придурками. В харошому смислі канєшно... Без абід...

У нас було три Сані, два Макса, Костя, Вася, два Жеки, Андрій, Ігор, Льоха і Міша

А ще був "Едік" забитий їдлом, речами, запчастинами, іноді постраждалими або інвалідами, гостинцями та сувенірами.

Костя Самчук

Це один із тих людей який озвучив словами те, що жило у мене десь в глибині душі і не давало спокою. У всякому разі ми маємо спільні погляди на деякі аспєкти жизні. Підприємець,  учасник АТО, мандрівник, спортсмен. Людина яка замість мрій про подорож пакує монатки і вирушає. Жодна розмова про мандрівку ніколи не замінить останню. Ну собсно к чєму еті разгавори? Нада просто встати з дівана і на вєліку поїхать на саму вищу точку Австралії, а потім на остальні високі гори світу. Так шо Костік із етіх... Ну, ви поняли. А коли прийшла біда то можна і в похід... На схід. Заодно і з пользой для держави. Та і патріотизм ніхто не відміняв у херсонських степах. Я теж неодноразово повторював, що був у затяжному турпоході, так от я думаю Костя приблизно так само шось понімав тільки йому в додачу треба було командувать взводом придурків. В харошому смислі ;-) канєшно! Ну а війна нікого не лишає без сліду та і не закінчилась вона... Так шо ми продовжуємо, просто іншим способом.

Саня Чупринюк

 Спортсмен, актівіст, патріот, громадський діяч і просто класний чувак. Щоби бути воїном не треба брати в руки важкого огнєстрел, можна вибрати важливішу зброю - слово. Саньок - Замполіт нашого спецпідрозділу - честь і совість епохи :-) охотнік на інтерв’ю та прямі ефіри. Його активність це дуже яскравий приклад того як можна змінити Вишенгтон світ. І він не втрачає шансу показувати цей приклад молодому поколінню. Займається патріотичним вихованням школярів, пропагує здоровий та прогресивний спосіб життя серед молоді в рамках літературно-просвітнього проекту “Дух Нації”. Один із творців унікального в Україні велосипеда з дерев’яною рамою WoodRover. Ініціатор волонтерської та соціальної допомоги добровольцям-учасникам АТО, їх сім’ям та іншим громадянам, які постраждали в наслідок війни на українському Донбасі.

Макс Семак

Як би ви працювали на двох роботах у вас було би більше шансів потрапити до нас в команду. І ви, мабуть, зробили б так само як він - покинули їх і поїхали кататися на вєліку по Європі. Насправді все не так. Макс шукає себе і у нього добре получається. Це були наші очі та зв’язок. Він взяв на себе дві найважливіші ролі нашого проекту - очі і зв’язок. Дорога між ключовими точками, майже повністю лежала на його плечах. Планування і втілення маршруту в поєднанні із постійним контактом із зустрічаючою стороною лежали на його правому і лівому плечах як земна куля на плечах атланта. Іноді Макс так був цим завантажений, що забував дивитись на дорожні знаки і світлофори. Може тому ми проїхали лишню тищу кілометрів :-) ?

Вася Підгірний

Справжній лікар в душі і в жизні. А того, що Швидка допомога вона чи не найважливіша ланка в нашій медицині, але у нас це ніяк не корелюється з якістю їхнього життя. Вони такі не одні, але Вася роботу не покинув. Вернувся в строй в строк і зараз катає з мигалками рятуючи чиїсь жизні шоб потім решта лікарів рятували чиєсь здоров’я і брали на себе все геройство. Таких спеціалістів не відпускають. Наш медик, консультант з препаратів і бреведів (загугліть, афігеєте) і просто файний парєнь з файного міста Тернопіль.

Саня Виноградов

вєлотуріст, мандрівник, викладач, айтішнік, керував або приймав участь у туристських велосипедних походах І-V к.с. в таких країнах, як Болгарія, Вірменія, Грузія, Молдова, Туреччина, Україна. Велосипедний похід V к.с. Варна-Пловдів, зайняв друге місце у номінації “Самий складний велопохід” та друге місце у номінації “Самий оригінальний маршрут” у міжнародному фестивалі велопоходів “Путь-2015”, поступившись лише велосипедним походам через Гімалаї та Тянь-Шань відповідно. Реальний веломаньяк. Нажаль більшу частину велопробігу провів в машині в якості навігатора бо за Гаагою неудачно полетів і зламав собі руку...

Анрій Подгурський

Польський українець з Тернополя. Проживає у Варшаві. Навчався у Варшавському Економічному Університеті. Любитель МТВ та екстремальних спортів, які тестував для польського телебачення. Учасник Варшавської Маси Критичної, Delloitte Adventure Team. Автор ВелоМайдану Варшава. Учасник Революції Гідності. Координатор допомоги та місій на схід України. Співзасновник таких ініціатив, як: ЄвроМайдан Варшава, Центр Української Культури, Музей Майдану, центр “Український Світ”. В минулому займався консалтингом, ІТ та торговими відносинами. Спеціаліст у напрямках: польсько-українських відносин, безпеки, інформаційного простору, маркетинг. Зацікавлення: джентельменство, історія. Активний прибічник порятунку спільної спадщини і співпраці Польщі і України.

Жека Фузік

Просто непублічна особа, спортсмен, дєсантнік, патріот. Він знайшовся буквально в останній момент але ми не прогадали. Чи не єдиний вєло професіонал в нашій команді. Шоб ви понімали він шкандибає після поранення, зато коли вскакує в сідло то вкручує так шо аж асфальт репить. А ще він любить м’ясо і вміє роздєлувать дичину... Нам це пригодилось одного разу ;-) . Нажаль в Голандії він отримав гарну звістку з дому і вирішив перервати свою участь у велопробізі але постувив по-мужськи і достойно тому до нього ніяких претензій, тільки радість за нього та уважуха!

Саня, Льоха і Мішаня

Наші водії на різних етапах велопробігу. Без них велопробіг набував певного напруження бо тільки кілька людей мали можливість кермувати Едіком і це вибивало їх із сідла велосипеда. Не знаю як інші, а мене такі реверанси не влаштовували і енергію яку я не міг потратити в сідлі я зганяв на організації порядку в холодильнику машині. Мабуть багатьох це не влаштовувало і всі були дуже вдячні нашим водіям за присутність.